Zomervakantie in Torgon

In dit gedeelte van Zwitserland kun je in de zomer alle kanten op. Het kan actief (wandelen, fietsen, een wijnhuis bezoeken), maar soms is het ook wel heel fijn om met een boek aan het meer van Genève te liggen, of te flaneren langs de boulevard van Montreux of Lausanne.

In Torgon starten diverse duidelijk gemarkeerde wandeltochten en ook voor de mountainbike zijn routes uitgezet. Ook wielrenners zijn veel geziene gasten in deze streek. In Torgon zijn enkele restaurants, waarvan enkele midden in de natuur.

Doen

Fietsen
World Cycling Center
Zwemmen
Wandelen
Wijn
Paragliden
Kasteel de Chillon

Bezienswaardigheden

Lac de Tanney
Lac de Tanney
Een mooiere wandeling dan die naar het Meer van Tanay vind je niet snel. Na zo’n 3 uur lopen kom je bij dit sprookjesachtige en kraakheldere bergmeer. Geniet hier van de ongerepte vallei, de complete stilte en een frisse duik!
Chateau de Aigle
Chateau de Aigle
Bezoek het prachtig gelegen wijnkasteel in Aigle. Het in het kasteel gevestigde wijnmuseum geeft de geschiedenis van de wijnbouw o.a. in het Waadtland weer. Een wandeling langs de wijnvelden maakt het bezoek compleet.
Lac Léman (Meer van Geneve)
Lac Léman (Meer van Geneve)
Rij in twintig minuten naar een van de grootste en bekendste meren van Europa. Rond dit meer vind je faciliteiten als zwembaden, strandjes en restaurants. Neem vooral een kijkje in idyllische stadjes als Montreux en Evian en Lausanne!

Zomer

Mountains
Lac Leman
Paragliding