Winter in Torgon

In de winter is Torgon het domein van de skiërs. Het ligt aan het skigebied Portes du Soleil, meer dan 650 kilometer groot. Dit betekent dat veel mogelijkheden zijn om flinke tochten te maken.

Omdat dit gedeelte van het skigebied niet erg toeristisch is, staat u zelden langer dan een paar minuten in de rij. Wanneer je geen lange tochten wilt maken maar toch prettig en gevarieerd wilt skiën, is het ook prima mogelijk om met de auto naar grotere wintersportplaatsen als Morgins, Champéry Les Crosets of Châtel te rijden. U bent hier in ongeveer veertig minuten. De pistes zijn hier berekend op meer mensen en de (après) ski mogelijkheden zijn uitgebreider dan in Torgon.

Ook ’s winters is het prima toeven in bijvoorbeeld Montreux. Wanneer u een dag niet op de latten wilt staan kunt u hier gezellig en uitgebreid winkelen om vervolgens een restaurantje pikken aan de boulevard van het meer van Genève. In de thermale baden van Val ‘d Illier kunt u ’s winters zelfs ervaren hoe het is om in de open lucht te badderen in de bezwavelde baden terwijl het buiten sneeuwt.

Er zijn in Torgon geen mogelijkheden om te langlaufen.

Wintersport

Skiën en Snowboarden
Lessen
Kaart van de Piste

Hoogtepunten

Night skiing
Night skiing
Voor de liefhebber is er twee avonden in de week de mogelijkheid om ‘savonds op een verlichte piste af te dalen. Vooral leuk voor kinderen, die met een brandende fakkel naar beneden mogen skiën..!
Pizzeria Les Caprins
Pizzeria Les Caprins
Na een lange wintersport dag is het tijd voor gezelligheid en lekker eten & drinken. Geniet in dit warme restaurant van de beste Pizza’s, raclette en andere franse gerechten bij haardvuur.
Jumping Parc
Jumping Parc
Op een half uur ski-afstand van Torgon vind je een heus Jumping Parc, in Chatel. Laat hier zien hoe je, naast afdalen en off-piste, de hoogste en meest gewaagde sprongen maakt!

Winterpret

Wintersport
Mountains
Snow